Tornar a l'inici
0 productes » Veure la meva compra

Artesans/nes

 

Aquest és el grup de 15 artesanes que formen part de l'equip Xisqueta. Totes elles, persones del territori que viuen a les comarques del Pallars Sobirà i Pallars Jussà. En la majoria de casos, abans de començar el projecte d'Obrador Xisqueta, ja eren persones implicades d'una manera més o menys directa amb el món de l'art i de l'artesania. Només en quatre casos, però, aquestes treballaven ja amb la llana. És el cas de la mestra artesana Rosa Ma. Tejedor, l'artesana Pepi Requena, l'artesana Carme Vergés i l'artesana Paula Martínez. Pel que fa la resta, Obrador Xisqueta va fer una tasca de formació i acompanyament per tal d'introduir-les en el món de la llana i aconseguir, en poc temps, que elles també s'hagin convertit en veritables professionals a través de les següents disciplines: feltre, matalasseria, tint de fibres naturals, i treball amb la pell curtida de l'ovella.

Obrador Xisqueta obre la possibilitat a convidar anualment algun artesà/na perquè participi en la col·lecció. Enguany, 2011, hem convidat a l'artesana Estela Vidal que treballa amb l'especialitat de les sabates de feltre.


Bàrbara Grosskopf

Carme

Artesana que viu a Caregue, un petit poblet de la Vall d'Àssua (Pallars Sobirà). Treballa el feltre com a objecte i també, des d'una vessant artística. En algunes peces hi aplica l'estampació amb serigrafia i brodat lliure. La Bàrbara treballa tot tipus d'objectes.

Web: http://bibafeltre.blogspot.com/
a/e: barbaragrosskopf@ hotmail.com

--

Rosa Mari Tejedor

Carme

Mestra artesana que viu i treballa a Ginestarre, un poble de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Al seu taller d'artesania tèxtil crea i ven peces úniques realitzades amb fibres naturals (xals, bufandes, cortines, mantes, catifes, ...) i teixides a mà amb telers de baix llis, de finals del s. XIX. Per a la col·lecció d'Obrador Xisqueta ha creat xals amb llana de xisqueta i l'ordit de cotó.

Telf. 973 623 195
web: http://artesaniatextilginestarre.blogspot.com/
a/e: teixitama@gmail.com


Ester Sánchez

Carme

Viu i treballa a Baiasca (Pallars Sobirà). Fa molts anys que l'Ester es dedica a l'artesania. Amb Obrador Xisqueta s'ha especialitzat amb el feltre en volum i petits objectes. Dins la col·lecció hi trobarem peces seves com bosses, bijuteria, peücs per a infants i objectes de decoració.

Web: http://fieltrounapez.blogspot.com/
a/e: casaelsord@gmail.com

 

Anna Salvat

Carme

Sempre ha viscut envoltada de plantes, es dedica a la recerca i difusió dels seus usos etnobotànics, fet que trasllada als seus productes. Viu i treballa a Farrera, un petit poble de la Coma de Burg (Pallars Sobirà). Per a Obrador Xisqueta realitza coixins terapèutics que relaxen i calmen el dolor, aquests, combinen l'acció de l'espígol amb les propietats del blat i la llana.

Telf. 973 62 21 18 - 677 70 69 94.
a/e: ans.juberri@gmail.com


Judith Casalprim

Carme

BARBUTINA, és el seu taller artesanal de ceràmica ubicat a la Pobleta de Bellveí, un poble de la Vall Fosca (Pallars Jussà). Amb un llarg recorregut i experiència en l'ofici, fa 10 anys que crea peces artístiques úniques i de molt bona qualitat. Amb Obrador Xisqueta ha començat a treballar la ceràmica amb el feltre, realitza joies combinant aquests dos materials.

Web: www.barbutina.com

 

Anna Terricabras

Carme

I·lustradora nascuda a Solsona el març de 1983. Té enfiladissos contes escrits i il·lustrats per ella (tot alhora!) El gran viatge de la dent de lleó, Cel amunt, El calaix de l'artista (de Joan Barrets-ed. Piscina un petit oceà)… així com cartells que han penjat d'aparadors i parets d'arreu: Fira de Sant Isidre de Solsona 2011, Speed contest Vall-Nord 2011… Li encanten les postes, les postres i les postals llunyanes així com dibuixar bruixes de paper, mussols i princeses del nas gros (Joan Barrets)

http://volianna.blogspot.com.es/


Edu Marín

Carme

Conegut marroquiner de la comarca del Pallars Sobirà. Viu i treballa en una borda prop de Peramea (Pallars Sobirà). Ha estat l'artesà encarregat de recuperar la tècnica de fer pellons i sarrons curtint manualment les pells d'ovella. En aquesta col·lecció trobarem des del sarró de pastor tradicional fins a models actualitzats, tots ells reflectint la tradició i la cura en la seva creació.

Telf. 610 880 423
a/e : artetucuir@gmail.com
Web: www.artetucuero.com

 

Carme Vergés Minguella

Carme

La Carme ha viscut tota la vida a Terrassa, però des de fa dos anys ha canviat la vida de ciutat per la tranquil·litat de Tírvia (Pallars Sobirà). Sempre ha estat vinculada al món tèxtil com a dissenyadora i modista. Actualment es dedica a realitzar peces teixides amb agulles, per compte propi i també des de l'associació Obrador Xisqueta.

Telf. 627 432837
a/e: cverges@hotmail.com


Lina Ratia

Carme

AKARONA, és un petit taller artesanal situat a les Masies de Llaràs (Pallars Sobirà) on hi treballen la Lina i la Vero, mare i filla. Sempre han estat relacionades amb el món de les plantes, de les quals en fan ús per produir els seus sabons naturals. Dins la col·lecció d'Obrador Xisqueta hi podem trobar els seus sabons embolcallats amb llana, aquesta combinació ens permet endinsar-nos en una experiència naturalment orgànica.
Web: www.akarona.tk

 

Paula Martínez

Carme

Sóc teixidora des dels sis anys i des de que vaig fer la primera bufanda, no vaig parar! Sóc d'Argentina, però fa 21 anys que estic a Catalunya, visc a Organyà (Alt Urgell), a on treballo i tinc la meva botiga-taller. Realment teixir és lo que més m'agrada fer, disfruto amb cada peça, amb cada fira a on porto el teler per a teixir durant tot el dia. És la meva manera d'expressar les meves idees i creacions; em fa bé; em trobo feliç; és el meu món!!!!

a/e: paulatelera@gmail.com


Lila

Carme

Artesana que viu a Cèrvoles, (Pallars Jussà). Prové del món de l'escultura i el seus objectes s'expressen a través de la ceràmica, la fusta i el feltre. Dins la col·lecció d'Obrador Xisqueta hi trobarem làmpades de feltre i objectes vinculats al món dels jocs dels més petits.

Telf. 644 54 96 59
a/e: lilama@astropof.com

 

Mercè Galí

Carme

Unes Galtes rodones i vermelles, ulls blaus que baden a cada passa i un cap que mai sap on és sinó fos perquè el porta a posat… Podria viure a la lluna de València, però ara mateix viu a Barcelona i s'entusiasma amb cada petit descobriment i les petites coses que fan la vida més agradable… Us presentem una artista tot terreny. És una il·lustradora que fa música. O potser una cantant que dibuixa. La Mercè Galí té la sort de poder fer dues coses que li agraden des que era petita. Quin és el seu secret? Creure en allò que fa i, sobretot, gaudir-ne.

http://www.mercegali.com/


Pepi Requena

Carme

L'artesania sempre ha format part de la seva vida, des de fa 12 anys es dedica a teixir al seu taller de Lleret, un petit poble de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Fa tota mena de teixits (bufandes, xals, mantes,...) amb teler de baix llis. Per a la col·lecció d'Obrador Xisqueta ha creat diferents formats de mantes amb llana de xisqueta.

Telf. 600 36 15 38
a/e: pepi.lleret@gmail.com


 

Silvia Frías

Carme

Nascuda a Barcelona, viu al Pallars Sobirà des de 1989, concretament a Tírvia. Des de ben petita és una apassionada de l'art, l'artesania, les manualitats i tot tipus de labors, la natura, les plantes, entre altres coses. Actualment combina l'artesania amb la seva botiga de productes naturals a Sort.
Es dedica principalment a fer sabons naturals, però en descobrir el món de la llana va quedar fascinada, cosa que la va empènyer a interessar-se pel projecte d'Obrador Xisqueta i començar a treballar-la (filar, cardar, tòrcer, etc.). Per aquesta col·lecció ha creat una línia de bany de peces confeccionada amb llana 100% Xisqueta.
Telf. 600388788
lomesnatural.sort@gmail.com


 

 

 

 

Powered by Big Cartel


Un certificat de la Llana


Subscriu-te al nostre feed RSS

Botiga Virtual dels productes artesans Xisqueta.
Per a més informació sobre el projecte visita:
www.obradorxisqueta.cat